Missie

Duurzame en veilige mobiliteit en logistiek bevorderen onder automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders door het stimuleren van bewustwording en gedragsverandering gericht op brandstofefficiënter rijden en slimmer reizen.

In een tijd waarin waarin signalen van het klimaatprobleem door wereldwijde temperatuurstijging steeds zichtbaar worden, neemt de urgentie toe voor organisaties om CO2-uitstoot te reduceren en duurzame mobiliteit te bevorderen. Wij geloven dat samenwerking tussen organisaties en innovatie in de keten de voornaamste keyfactoren zijn om concrete stappen te zetten naar duurzame mobiliteit, en daarmee naar een gezondere leefomgeving en veilige mobiliteit.

Activiteiten

Wij geven invulling aan deze missie door onze rol als aanjager, verbinder, platform en netwerkorganisatie.

Een aanjager is een hulpwerktuig voor het op gang brengen of versnellen van machines of acties van machines. Wij zijn aanjager van duurzame mobiliteit. Het keteninitiatief Duurzame Mobiliteit is daar een voorbeeld van. Daarin verbinden we mensen uit verschillende organisaties met elkaar om samen duurzame mobiliteit naar een hoger plan te tillen. Op het Centrum voor Duurzame Mobiliteit organiseren wij kennisworkshops, inspiratiesessies, trainingen en netwerkactiviteiten. Daarmee bieden we platform aan mensen en organisaties gericht op duurzame mobiliteit.

De activiteiten van het Centrum voor Duurzame mobiliteit dragen bij aan efficiënte verkeersdeelname en daarmee aan een beter milieu én aan meer veiligheid in het verkeer. Want bewust rijden is ook veilig rijden.

Het Centrum voor Duurzame Mobiliteit beschikt over een eigen trainingsparcours. Hier komen de oefensituaties realistisch overeen met die verkeersomstandigheden waarmee cursisten dagelijks te maken hebben. Cursisten krijgen hierdoor meer inzicht in hoe ongevallen ontstaan (risicobewustzijn) en hoe deze voorkomen kunnen worden (ongevalpreventie).

Van alle activiteiten op het Centrum voor Duurzame Mobiliteit wordt de CO2-uitstoot volledig gecompenseerd. Dit geldt voor de trainingen en workshops maar ook voor uw vergaderingen, meetings en bedrijfsevenementen. De compensatie geldt vanaf het moment dat uw medewerkers op weg gaan tot aan het moment dat zij weer thuis zijn.

Historie

Het Centrum is gevestigd op de locatie van ‘Het Huis van de Toekomst’ te Rosmalen. Het Huis van de Toekomst is bekend als een project van één van Nederlands gerenommeerde wetenschappers Chriet Titulaer. Het is in 1999 verbouwd tot een unieke vergader- en evenementenaccommodatie waar tegenwoordig het Centrum voor Duurzame Mobiliteit gevestigd is. Door de verschillende ruimtes is de locatie ideaal geschikt voor zowel thema- als zakelijke producties. Daarnaast beschikt het Centrum over een multifunctioneel theater met audiovisuele middelen, wat het uitermate geschikt maakt voor productpresentaties, congressen en seminars. De verschillende zalen hebben allen een eigen identiteit en vormen zowel samen als apart een goede accommodatie voor evenementen en bijeenkomsten zowel formeel als informeel.